Wout Waanders nieuwe stadsdichter van Nijmegen

Fotograaf: Geert Timmer
5 februari 2019
Wout Waanders is de komende twee jaar de nieuwe stadsdichter van Nijmegen. Dat is zojuist door wethouder cultuur Noël Vergunst bekend gemaakt bij de Poëzieweek. Hij volgt Amal Karam op.
Wout Waanders (1989) studeerde bedrijfscommunicatie en Nederlandse Letterkunde aan de Radboud Universiteit en schrijft poëzie en proza. Zijn gedichten worden gepubliceerd in tijdschriften als Hollands Maandblad, NRC, De Titaan, MEST Magazine, VOX en Extaze. Naast het schrijven van gedichten draagt hij ook voor op verschillende podia en festivals zoals de Zwarte Cross, Lowlands en de Wintertuin. Bij de Wintertuin Uitgeverij verscheen in 2015 zijn chapbook Olifantopia, een kruising tussen een dichtbundel en een pretpark.

Waanders is actief als begeleider van jong schrijftalent, schrijfcoach bij de HAN en docent aan de opleiding Creative Writing van ArteZ. In 2012 won hij de Poëzieprijs van de stad Oosteinde, in 2014 Write Now! ‘s-Hertogenbosch en in 2015 is hij onderscheiden met de universitaire studieprijs 2015 van de Radboud universiteit.

De stadsdichter schrijft in opdracht van de gemeente tenminste zes gedichten per jaar die gaan over grote of kleine gebeurtenissen in de stad en hij verzorgt voordrachten bij ‘eenzame’ uitvaarten, uitvaarten van Nijmegenaren zonder familie of nabestaanden. De stadsdichter is ook betrokken bij educatieve projecten op scholen.

Daarnaast kan hij op eigen initiatief en op verzoek van organisaties en instellingen gedichten schrijven, voordragen en publiceren en zo brengt de stadsdichter de poëzie dichter bij de mensen in onze stad.

 


Dit bericht delen:

Advertenties