Politie oefent in Goffertpark

Lars Schwachöfer Maandag 04 Februari 2019

De politie hield vanmorgen een oefening in het Goffertpark. Bij de oefening werd ook gebruik gemaakt van drones.

Twee droneteams van de politie maakten vanuit de lucht opnames van het Goffertpark. Hiervoor werd met twee drones langere tijd boven het park en omgeving gevlogen. Door het park liepen medewerkers van het Expertteam Visualisatie en Reconstructie en het Nederlands Forensisch Instituut om onder andere driedimensionale opnames te maken. Het gehele park werd op beeld vastgelegd.

Het Expertteam Visualisatie en Reconstructie, in het kort ETVR, heeft als doel een plaats delict vast te leggen en misdrijven te reconstrueren. De deskundigen binnen dit team kunnen een plaats delict nauwkeurig vastleggen. Het team kan daarbij gebruik maken van apparatuur zoals landmeetkundige apparatuur, panoramafotografie, driedimensionale laserscans en drones. Met de zo verkregen data maken zij visualisaties.

De politie zet steeds vaker drones in om opnames van bijvoorbeeld een plaats delict of een ongevalslocatie te maken. De politie heeft daarvoor enkele teams van dronepiloten. In sommige gevallen is het in het belang van een onderzoek nodig om boven mensen, gebouwen of wegen te vliegen, hiervoor heeft de politie een ontheffing. De oefening van vandaag was om van het gehele Goffertpark een driedimensionale visualisatie te maken. Zo'n tien personen deden mee aan de oefening.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.