Politie onderzoekt brandje Oude Dukenburgseweg

Lars Schwachöfer
2 februari 2019
Vanmiddag heeft omstreeks half twee een brandje gewoed in een flatgebouw aan de Oude Dukenburgseweg. De politie doet onderzoek.

In de hal van de zesde etage van het gebouw stond een kartonnen doosje in brand. Het doosje stond tegen de muur onder een grote kunststof cijfer dat op elke etage aangeeft op welke verdieping men zich bevind. De cijfer was gaan smelten, waardoor hevige rookvorming ontstond.

Een bewoonster van de zesde etage merkte de brand op en alarmeerde de hulpdiensten. Een andere bewoonster bluste de brand. Beiden zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Een van de vrouwen is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ze had te veel rook ingeademd. Meerdere bewoners werden in de centrale hal op de begane grond opgevangen. De liften in het gebouw waren langere tijd uitgeschakeld.

De politie heeft een deel van de hal van de zesde etage afgezet en aangemerkt als plaats delict. Wat de inhoud van het doosje is geweest, is niet meer te achterhalen. De Forensische Opsporing van de politie komt ter plaatse om onderzoek naar de brand te doen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie heeft van enkele bewoners een verklaring opgenomen. Nadat de brandweer de etage geventileerd had, konden bewoners terug naar hun appartementen.


Dit bericht delen:

Advertenties