De Waoterjokers organiseren dit jaar Het Nimweegs Dictee

Van onze redactie
2 februari 2019
Carnavalsvereniging De Waoterjokers hebben de organisatie van Het Nimweegs Dictee op zich genomen. Jan Roelofs en Ronald Migo, die samen jarenlang onder auspiciën van de Lions Club Het Nimweegs Dictee presenteerden, besloten in 2017 hiermee te stoppen.
‘Maar intussen leefde Het Nimweegs Dictee zo in onze stad, dat van diverse kanten de roep kwam deze mooie traditie voort te zetten. De vraag kwam bij Carnavalsvereniging De Waoterjokers terecht. Ons hart ligt diep geworteld in het Nijmeegse en ook de Nimweegse taal zit diep in ons hert’, aldus de vereniging. Zij besloten dan ook de uitdaging aan te gaan.

Wisselbokaal

Vanochtend werd op ludieke wijze, onder de klanken van de Hofkapel De Waoterblaosjokers, de wisselbokaal opgehaald bij de familie Giesbertz, de laatste winnaar van Het Nimweegs Dictee. De bokaal is bij de komende editie weer in de wacht te slepen door de deelnemers.

Informatie

Het Nimweegs Dictee zal op 5 april in de Raadszaal van het stadhuis gehouden worden. Deelname kost € 17,50. Aanmelden kan vanaf 15 februari per e-mail: nimweegsdictee@waoterjokers.nl o.v.v. naam, adres en e-mailadres. Het aantal deelnemers is beperkt.


Dit bericht delen:

Advertenties