Lent start petitie tegen zandtransport dwars door straten

Van onze redactie
30 januari 2019
Bewoners van Lent zijn op initiatief van SP Nijmegen en Wijkraad Lent een actie gestart om zandtransport door de Lentse straten te voorkomen. Inwoners vinden de geplande route van het zandtransport naar de Stelt over de Vrouwe Udasingel en de Turennesingel veel te gevaarlijk. Door middel van een petitie wordt de gemeente Nijmegen gevraagd om een alternatieve en verkeersveilige route te zoeken. 
De SP en de Wijkraad Lent maken zich grote zorgen over de vele vrachtwagens die dwars door Lent gaan rijden. Op de route zijn meerdere rotondes, kruisingen met voorrangsfietspaden en toegangswegen naar vier nabijgelegen scholen, een wijkcentrum en sportvelden. Volgens bewoners is de verkeersveiligheid nu al in het geding. Afgelopen zaterdag zijn de eerste 100 handtekeningen voor een verkeersveilige, alternatieve route gezet. De SP fractie heeft ook al vragen gesteld aan het stadsbestuur. Op donderdag 7 februari is er een buurtbijeenkomst voor bewoners in wijkcentrum de Ster.  

Leonie Schuijt, inwoner uit Lent, had namens de verkeersgroep Lent afgelopen maandag een gesprek met de gemeente Nijmegen. ‘De gemeente ziet de route over de Vrouwe Udasingel en Turennesingel als enige optie. Alleen de terugweg, dus de lege vrachtwagens, willen ze via het verkeerslicht bij de Waalbrug laten lopen. Hun eerste prioriteit is de doorstroom van het verkeer vanuit Nijmegen de stad uit. Onze is veiligheid en leefbaarheid in de woongebieden.’

Combineren met afsluiting Waalbrug

De Wijkraad Lent en de SP willen een alternatief voor de route. Ze stellen voor om de vrachtwagens via de Mauritsingel en dan linksaf voor de Waalbrug langs naar ontwikkelgebied de Stelt te laten rijden. Dit kan mogelijk zelfs gecombineerd worden met de geplande afsluiting van de Waalbrug voor grootschalige renovatie. 

Dit bericht delen:

Advertenties