Lezing over het bombardement op Nijmegen in Bibliotheek Muntweg

Van onze redactie Woensdag 30 Januari 2019

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het centrum van Nijmegen verwoest door een Amerikaans bombardement. Op deze dag kwamen bijna 800 Nijmegenaren om het leven. Bart Janssen sprak met ooggetuigen en vertelt hun verhalen tijdens zijn lezing op woensdag 13 februari in Bibliotheek Muntweg. 

Op vrijdag 22 februari 2019 is het precies 75 jaar geleden dat per vergissing bommen vielen op Nijmegen. Honderden mensen kwamen om het leven en vele duizenden raakten gewond. Nijmegenaar Bart Janssen sprak gedurende een periode van tien jaar met ruim 400 ooggetuigen en schreef hun verhalen op in zijn boek ‘De pijn die blijft’. Op woensdag 13 februari 2019 van 10.30 tot 12.00 uur vertelt hij in Bibliotheek Muntweg over deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van Nijmegen.  

Universiteit van Muntweg

De Universiteit van Muntweg laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Kaartjes kunnen vooraf in de bibliotheek of via de website gekocht worden.  


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.