Man aangehouden na diefstal bij Ereveld Grebbeberg

Van onze redactie
27 januari 2019
De politie heeft gistermiddag een 43-jarige Nijmegenaar aangehouden na een achtervolging. De man had ingebroken in een auto bij het Ereveld op de Grebbeberg.
Een agent in vrije tijd was omstreeks twee uur getuige van de diefstal op de parkeerplaats bij het Ereveld op de Grebbeberg. Toen de dief in een auto vertrok, volgde de agent terwijl hij contact opnam met de meldkamer en zijn locatie bleef doorgeven. Hij gaf ook de kleur, merk en het kenteken van de auto door. Meerdere eenheden van de politie reageerden op de melding. Inmiddels was de verdachte door Rhenen weer terug richting de Grebbeberg gereden. Hij vervolgde zijn weg richting de A50.
 
Agenten vanuit Veenendaal en Wageningen reden met zwaailicht en sirene met hoge snelheid via Wageningen en Renkum richting de A50. Nadat zij de snelweg opgereden waren, zagen de agenten hun collega in vrij tijd en de auto van de verdachte. De agenten gaven de verdachte een stopteken, waarna deze zijn auto langs de snelweg stilzette. De verdachte, een 43-jarige Nijmegenaar met meerdere misdrijven op zijn naam, werd aangehouden voor diefstal uit een auto.
 
De agent in vrije tijd vertelde dat hij de verdachte ter hoogte van een tankstation aan de Grebbeweg in Rhenen een voorwerp uit zijn auto had zien gooien. Daar werd korte tijd later een tas aangetroffen, gestolen uit de geparkeerde auto. De man is ingesloten voor verhoor. De auto is weggesleept door een berger. Het verkeer op de A50 liep korte vertraging op door de bergingswerkzaamheden.

Dit bericht delen:

Advertenties