Treinverkeer stilgelegd vanwege loslopende hond bij spoor

Lars Schwachöfer
13 januari 2019
Het treinverkeer tussen Nijmegen en Venlo is rond het middaguur korte tijd stilgelegd. Een hond liep los langs het spoor.
Een man liet zijn twee honden uit bij een uitlaatveld aan de Tollensstraat. Een van zijn honden ontsnapte en rende richting het spoor. Ter hoogte van de Groenewoudseweg zagen medewerkers van Dierenambulance Nijmegen de hond lopen. De hond liep echter aan de spoorzijde van het hek aan de Campusbaan. Ze trokken op de Campusbaan de aandacht van de hond waardoor deze bij het hek ging staan.
 
Korte tijd later kwam de eigenaar van de hond aangelopen. Hij heeft de hond vanaf de Oude Groenewoudseweg geroepen. Doordat er een grote ruimte tussen het hek naast het spoor en het hek aan de Campusbaan vrij was, zag een medewerkster van de dierenambulance een veilige mogelijkheid over het hek te klimmen. Ondertussen werd contact opgenomen met de politie en werd het treinverkeer uit voorzorg stilgelegd.
 
De medewerkster van de dierenambulance heeft de hond aangelijnd. Agenten hebben haar en de hond weer terug over het hek geholpen. De eigenaar is inmiddels weer thuis met zijn beide honden.

Dit bericht delen:

Advertenties