Drugslab gevonden in bedrijfspand Kerkenbos

Van onze redactie Zaterdag 12 Januari 2019

Afgelopen donderdagavond hield de politie twee mannen aan die verdacht worden van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. De aanhouding leidde uiteindelijk tot de vondst van een drugslab in een bedrijfspand aan het Kerkenbos.

De zaak kwam aan het rollen omdat een van de verdachten gezocht werd in verband met eerder onderzoek naar de productie van harddrugs. Donderdagavond kregen agenten die verdachte in die zaak in beeld. Ze besloten hem aan te houden. De verdachte reed in een auto samen met een andere man. Bij de aanhouding werd de auto doorzocht. Daarin lagen stoffen die mogelijk bestemd waren voor de productie van drugs. Daarop werd ook de andere man aangehouden.

Chemische afvalstoffen

Agenten gingen na de aanhoudingen verder op onderzoek uit. In dat onderzoek kwamen ze gisteravond terecht bij een pand aan het Kerkenbos. In dat bedrijfspand werden veel chemische afvalstoffen gevonden, vermoedelijk afkomstig van de productie van drugs. Omdat er een penetrante lucht hing, kwam de brandweer ter plaatse om metingen te verrichten. Er bleek op dat moment geen gevaar voor de gezondheid of de omgeving te zijn.

Vanochtend is het onderzoek in het pand verder gegaan. Daarbij werd een drugslab gevonden. De politie doet hier onderzoek, daarna zal de productielocatie ontmanteld worden.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.