Nationale Voorleesdagen in de bieb

Van onze redactie
11 januari 2019
Woensdag 23 januari starten de Nationale Voorleesdagen 2019 bij de Bibliotheek Gelderland Zuid. Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom worden tussen 23 januari en 2 februari in diverse vestigingen leuke vertelactiviteiten georganiseerd. 
De activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen staan vooral in het teken van het prentenboek van het jaar 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers. In Nijmegen kunnen kinderen in Bibliotheek De Mariënburg deze dagen extra vaak naar voorlezers komen luisteren. Op woensdag 23 januari gaan de voorleesdagen om 9.30 uur van start met een voorleesmarathon van anderhalf uur. Ook vinden hier workshops‘Voorlezen met babygebaren’ plaats, over hoe  voorlezen aan baby’s leuker gemaakt kan worden met behulp van gebaren. Poppentheater De Kletskous speelt op 27 januari in Bibliotheek De Mariënburg drie keer de voorstelling ‘De kattenblues’ voor kinderen vanaf 2 jaar. 

Voorstellingen rondom Nijmegen

Ook zijn er een aantal leuke peuter- en kleutervoorstellingen in de gemeenten rondom Nijmegen. In Bibliotheek Huissen staat op 23 januari de voorstelling ‘Waar is kat?’ door Theater Tweekant op het programma, in Bibliotheek Groesbeek op 30 januari ‘Hé, waar ben ik?’ door Smoespot Theater, op 1 februari ‘Loet en Harry zijn verdwaald’ van Ruth Bakker in Bibliotheek Lent-De Ster en in de bibliotheken in Beuningen en Elst op 2 februari ‘De kat is verdwaald’ door Pet en Pat. Kaartjes zijn hier verkrijgbaar.
 
Gratis lidmaatschap

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen bij de balie van een van de vestigingen ingeschreven worden,  krijgen een popje van Harry de kat mee naar huis. Kijk hier voor het hele programma. 

Dit bericht delen:

Advertenties