Hoogste bezoekersaantal sinds 10 jaar voor Museum Het Valkhof

Van onze redactie Woensdag 09 Januari 2019

Museum Het Valkhof heeft in 2018 ruim 110.000 bezoekers verwelkomd. Dat is een stijging van maar liefst 57% ten opzichte van 2017 en het hoogst behaalde bezoekersaantal sinds 10 jaar.

Grote publiekstrekker was de tentoonstelling Ik, Maria van Gelre. De hertogin en haar uitzonderlijke gebedenboek. Directeur-bestuurder Hedwig Saam: ‘We zijn ontzettend tevreden over dit mooie resultaat en kijken met veel vertrouwen de toekomst tegemoet. Het is een mooi einde van een prachtig en veelbewogen jaar.’

Niet alleen de tentoonstelling Ik, Maria van Gelre zorgde voor een geslaagd 2018. Ook 99+1, Kunst van eigen bodem en Uwe Poth – Land in zicht, hebben bijgedragen aan het grote succes van afgelopen jaar. Hedwig Saam: ‘2018 heeft ons een echte boost gegeven. Onze vrienden, vaste bezoekers, de stad Nijmegen en de Provincie Gelderland omarmen het museum, net als heel Nederland zo blijkt uit de reacties op Ik, Maria van Gelre.‘

Op 15 februari 2019 trapt Museum Het Valkhof het herdenkingsjaar van het bombardement op Nijmegen af met een tweetal tentoonstellingen. Ceija Stojka, oorlogsherinneringen van een Roma, vertelt het verhaal van een tienjarig Roma-meisje dat drie concentratiekampen overleefde. Jarenlang zwijgt Stojka over de Holocaust, maar vanaf haar 55ste begint ze zich te uiten. Op onnavolgbare wijze brengt deze autodidact en veerkrachtige geest haar oorlogservaringen in beeld en maakt deze invoelbaar. Ze schrijft talloze gedichten en teksten. Ook maakt ze meer dan duizend schilderijen en tekeningen. Tegelijkertijd is Kinderen van de Oorlog te zien, dat het verhaal vertelt van Nijmeegse kinderen die getuige waren van langdurig oorlogsgeweld en kinderen die recent uit oorlogsgebied naar Nijmegen zijn gekomen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.