Plaatser dreigvideo Mondial College aangehouden

Van onze redactie Dinsdag 08 Januari 2019

De politie heeft de man die gisteravond voor commotie zorgde met de plaatsing van een video waarin te zien is hoe iemand een automatisch wapen laadt met daaroverheen de tekst ‘Ga morgen niet naar het mondial college’ afgelopen nacht aangehouden.

De video werd razendsnel gedeeld onder leerlingen en via social media. De schoolleiding van het Mondial College schakelde direct de politie in toen de berichten over de video hen bereikte. Rond half twee werden leerlingen en ouders door de school per mail geïnformeerd. ‘Zoals u zich kunt voorstellen zijn wij ook erg onaangenaam verrast en geschokt door deze situatie. De politie heeft op basis van de nu beschikbare informatie geadviseerd morgen (dinsdag) de school open te houden.’

De politie startte een onderzoek en kon in de loop van afgelopen nacht de 20-jarige man die het dreigfilmpje plaatste, aanhouden. ‘De man heeft geen enkele binding met de school, hij komt uit het westen van het land’, aldus rector Gert-Jan Jansen.

Niet meteen boeken op tafel

De school is vanochtend gewoon open gegaan zoals de politie ook adviseerde. ‘De leerlingen zijn net als normaal binnen gekomen. Uiteraard is bij aanvang van de lessen gelegenheid geboden om hierover te praten. De boeken kwamen niet direct op tafel maar op dit moment verlopen de meeste lessen weer zoals gewoonlijk’, aldus Jansen. Over het aantal absente leerlingen kan Jansen nog geen uitspraak doen.

Op dit moment doet de politie geen verdere mededelingen over het lopende onderzoek.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.