Politie onderzoekt dreigvideo Mondial College

Van onze redactie Maandag 07 Januari 2019

Sinds enkele uren circuleert een dreigende video op Instagram en Facebook. Op de video is te zien hoe een onherkenbaar persoon een automatisch geweer laadt. In beeld staat de tekst: ‘Ga morgen niet naar het mondial college’.

De video is oorspronkelijk op Instagram geplaatst en wordt nu doorgedeeld via Facebook. De politie laat weten op de hoogte te zijn en onderzoekt de herkomst van de 23 seconden durende video. Het Mondial College heeft twee locaties in Nijmegen, beiden in Lindenholt: in de Leuvensbroek en in de Meeuwse Acker. De scholen hebben samen 1600 leerlingen.

Rector Gert-Jan Jansen nam direct contact op met de politie toen de berichten over de video binnen begonnen te stromen bij de schoolleiding. ‘Wij nemen dit zeer serieus en de veroorzaakte onrust bij ouders en collega’s is zeker terecht. Dit soort meer dan vervelende zaken zijn voor ons geen dagelijks werk, wij volgen nu dan ook de adviezen van de politie op.’ Op dit moment buigt de schoolleiding zich over de communicatie naar de leerlingen en hun ouders. Vooralsnog gaan de scholen morgen gewoon open tenzij de politie aan de hand van de voortgang van het onderzoek alsnog anders zal gaan adviseren.

Update 23.55 uur: Op het Instagramaccount is de video inmiddels verwijderd. Deze tekst is daar nu leesbaar: ‘Boys en girls deze video is oud en fake ik heb dit van een ander account gevonden en geplaatst jullie hebben geen stres en mijn excuses dat het zo uitgelopen is’ en : ‘Nogmaals sorry voor alle ophef, uit de hand gelopen grap. Ben geen fuckin isis soldaat dus jullie kunnen morgen gerust naar school’.
De persoon achter het betreffende account laat ook zien dat de video op 27 december 2018 op een ander account geplaatst is, zonder de dreigende tekst erbij. Hierbij geeft hij aan niet de maker van de video te zijn. 

Update 07.00 uur:
De politie heeft een man aangehouden die gisteravond een dreigfilmpje plaatste op social media. Tijdens het onderzoek naar de herkomst van het filmpje, waarin een link werd gelegd naar het Mondial College , bleek dat er geen sprake was van een daadwerkelijke dreiging.

Mensen die meer over de herkomst van de video weten, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 07-01-2019 om 23:28 door Z Ali
Oh wat erg .
Ik ben ongerust.
Ik stuur mijn kinderen niet naar school .
Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.