Nijmeegse stichting ‘Van Hier Naar Daar’ krijgt bijdrage van Oranje Fonds voor project

Van onze redactie Maandag 07 Januari 2019

De Nijmeegse stichting ‘Van Hier Naar Daar’ krijgt een bijdrage van € 65.000 per jaar tot einde 2021 van het Oranje Fonds voor het project ‘Meer kansen voor jongeren’. De stichting heeft met het project als doel om de afstand die jongeren hebben tot de arbeidsmarkt te verkleinen. 

Met de subsidie van het Oranje Fonds wordt het mogelijk om in samenwerking met scholen, zorginstellingen en Nijmeegse ondernemers voor de jongeren praktische kortdurende opleidingen te ontwikkelen waaraan zij kunnen deelnemen zodat zij gemotiveerder en meer gekwalificeerd de arbeidsmarkt op kunnen. Daarnaast kan de stichting het netwerk van bedrijven en zorginstellingen uitbreiden. Dat maakt een betere match mogelijk tussen mensen met afstand tot arbeidsmarkt en bedrijven met mogelijkheden voor plaatsingen.

Perspectief bieden 

Veel Nijmeegse jongeren kampen nog met zaken die voor hen onwenselijk, hinderlijk of belemmerend zijn. Leerproblemen, vroegtijdig schoolverlaten, problematische thuissituatie, schulden, verslaving, ontslag, werkloze situatie of gevolgen van detentie zijn een greep van zaken die voor jongeren een belemmering zijn om een goede start te maken. Het perspectief dat de stichting voor de jongeren gaat bieden is een leertraject, een certificaat en werk- en leerervaring dat meer uitzicht biedt op een diploma of een baan. Om dit te realiseren ontwikkelt de stichting, in beginsel, 6 praktijkopleidingen, te weten: elektrotechniek, servicemonteur zorghulpmiddelen, Arduino (besturing van 3D printer, lasermachine, CNC), bouw, grafisch en retail. Daarnaast zijn er nog meer zaken in ontwikkeling zoals een leer- en werkwinkel. De eerste opleiding elektrotechniek is al van start gegaan met ruim 20 enthousiaste leerlingen.

Meedoen in samenleving

‘Met de subsidie en onze activiteiten zijn wij in staat om een actieve en gewaardeerde partij te zijn tussen enerzijds Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, UWV, scholen en zorginstellingen en anderzijds de Nijmeegse ondernemers’,  aldus Henny van Benthem, projectleider van Stichting Van Hier Naar Daar.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.