Dobbelmannweg afgesloten na dreiging richting kerk

Lars Schwachöfer
7 januari 2019
De politie heeft de Dobbelmannweg gisteravond langere tijd afgesloten vanwege een dreigende situatie bij de Servisch-orthodoxe kerk. Omstreeks half twaalf werd de afzetting opgeheven.
De politie kreeg eind van de middag melding van een dreigende situatie bij de Servisch-orthodoxe kerk. De politie zette daarop de straat af met hekken. De orthodoxe kerk viert kerstmis op 7 en 8 januari. De avonddienst gisteravond en de Goddelijke Liturgie deze ochtend werden afgelast. De kerk meldt op de website dat de vieringen afgelast zijn wegens veiligheidsredenen. Diegenen die toch nog kerst wilden vieren werden verwezen naar de viering in Eindhoven. Velen kregen dit nieuws te laat en kwamen voor de afzetting in de straat te staan. De kerstdagviering van vanmorgen is verplaatst naar een klooster in Sint Hubert.
 
De politie heeft de hele avond onderzoek in en rondom de kerk in de Dobbelmannweg gedaan. Of daar iets bij gevonden is, is onbekend. Meer details over de melding kon de politie gisteravond nog niet geven. Omstreeks half twaalf werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer. De politie blijft onderzoek doen naar de mogelijke dreiging richting de kerk.

Dit bericht delen:

Advertenties