Huldiging Jemyma Betrian voor bronzen medaille WK boksen

Sanne Kerkers Vrijdag 04 Januari 2019

Vanavond werd Jemyma Betrian gehuldigd voor haar bronzen plak op het wereldkampioenschap boksen in New Delhi. Wethouder Bert Velthuis sprak lovende woorden over Betrian bij Boksacademie Nijmegen in het Honigcomplex.

De bronzen medaille is een verrassende prestatie van de 27-jarige Nijmeegse, geboren in Curaçao, die debuteerde op het WK. Een jaar geleden maakte Betrian de overstap van het kickboksen, waarin ze vijfvoudig wereldkampioen is, naar het boksen.

Verbaasd

Wethouder Bert Velthuis vindt haar prestaties in het verleden opmerkelijk maar is zeker zo verbaasd dat ze na de carrièreswitch en blessureleed deze prestatie neerzet. Hij is trots dat Nijmegen weer iemand heeft die de stad op de kaart zet. ‘Betrian is een vrouw die we gaan onthouden’, aldus de wethouder. Een toepasselijk cadeau hierbij is een beeldje van een andere beroemde vrouw uit Nijmegen, Mariken van Nimwegen. Betrian zelf is blij dat ze na een zware blessure dit heeft mogen bereiken en is trots op degenen die in haar geloofden.

Naast Betrian werden nog drie wedstrijdboksers in het zonnetje gezet voor hun prestaties op de districtskampioenschappen. Rein Weerdmeester debuteerde in de ring en behaalde een tweede plaats. Christina Isakoglou en Alexander Sieberts werden beiden kampioen in hun gewichtsklasse. Ook voor Alexander was het zijn debuut als wedstrijdbokser voor de Boksacademie Nijmegen.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.