Vermiste kat Moef uit Hillekensacker na 5 maanden gevonden in Heteren

Van onze redactie Zaterdag 05 Januari 2019

Katteneigenaresse Minke uit de Nijmeegse wijk Hillekensacker werd eergisteren verrast door een telefoontje. Haar sinds 4 augustus vermiste kater Moef bleek in de buurt van de McDonalds in Heteren te zijn gevonden. Via de chip van de kat kon de vinder de eigenaresse achterhalen.

In de wijk Hillekensacker verdwenen tussen augustus en oktober 2018 meerdere katten. De vijf katten woonden allemaal in de 15e en 16e straat en Moef was een van de vermisten.

Moef ligt weer languit in de woonkamer. ‘Hij is vermagerd en ziet er wel een beetje gehavend uit maar maakt het verder goed’, aldus de blije Minke. ‘Een man die achter de McDonalds woont, zag hem al een tijdje zwerven daar en heeft hem naar binnen kunnen krijgen. Via de chip is die man bij mij uitgekomen en kon ik Moef donderdagavond gaan halen. Geen idee hoe hij helemaal daar terecht is gekomen, dat kan natuurlijk op allerlei manieren zijn gebeurd.’ Hemelsbreed gemeten ligt Heteren ongeveer 17 kilometer van Nijmegen vandaan.

Nieuwe hoop

Voor eigenaresse Patricia en haar man, die hun twee katten Charlie en Angel sinds begin oktober missen, geeft dit weer nieuwe hoop. Ook zij werden aangenaam verrast door het nieuws dat kater Moef weer terug is. ‘We gaan daar in het gebied zoeken en flyeren. Misschien zijn ze allemaal wel gevangen door iemand die ze daar ongeveer op diezelfde plek vrijgelaten heeft. Dat zou een van de scenario’s kunnen zijn’, aldus Patricia. ‘Charlie en Angel zijn beiden gechipt, wellicht dat de chip ook hen weer thuisbrengt.’


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.
Bekijk ook:

 > Meerdere katten spoorloos verdwenen in Hillekensacker


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.