Maroeska Metz vertelt over kookboek Hoe Dan?!

Van onze redactie Vrijdag 04 Januari 2019

Maroeska Metz, een van de deelnemers van het tv-programma Heel Holland Bakt komt naar Nijmegen voor een lezing over haar kookboek Hoe Dan?! Zaterdagmiddag 12 januari geeft Maroeska bij Dekker v.d Vegt boekverkopers een lezing over haar passie voor koken en vertelt over haar deelname aan Heel Holland Bakt. Daarna signeert ze Hoe Dan?! en er worden hapjes geserveerd.

In 1985 studeerde Maroeska als beeldhouwer af aan de Rietveld Academie met een tentoonstelling van eetbare beelden. In de keuken is zij een autodidact en het schitterend vormgegeven kookboek Hoe Dan?! komt voort uit een kookschrift dat ze aanvankelijk voor haar kinderen schreef, en waaraan ze in totaal tien jaar heeft gewerkt. Bijzonderheid daarbij is dat alle 120 recepten vergezeld gaan van een filmpje, die eenvoudig met de camera van een mobiele telefoon te scannen en te bekijken zijn.

Bijzondere creaties

Voor Omroep MAX was de verschijning van haar kookboek Hoe Dan?! geen verrassing, maar kennelijk wel voor een aantal kijkers van Heel Holland Bakt. Elke zondagavond zien ze Maroeska de meest bijzondere creaties maken en vinden daarom de gepassioneerde hobbykok als kandidaat ’te professioneel’. Het maakt de televisie-competitie dit seizoen echter extra spannend.

Kenmerkende krul

Na haar studie aan de kunstacademie groeide Metz uit tot een internationaal bekende ontwerper van meubels, lampen en juwelen. Haar werk is opgenomen in (museum)collecties in binnen- en buitenland. Maroeska’s handelsmerk is een kenmerkende krul, die ze in bijna al haar ontwerpen verwerkt. Met evenveel passie als waarmee ze in haar werkplaats kunst maakt, creëert ze in de keuken de heerlijkste gerechten. Koken is voor Maroeska een uit de hand gelopen hobby. Ze begon ermee op haar 12e toen ze de pollepel van haar moeder overnam en voor het hele gezin ging koken. Hoe dan?! werd genomineerd voor Gouden Kookboek 2018.

Informatie

Aanvang 16.00 uur, gratis entree. Graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of via 0243020130.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.