Appartementen onbewoonbaar na brand in Kolpingstraat

Lars Schwachöfer Dinsdag 01 Januari 2019

Afgelopen nacht heeft omstreeks half 1 een woningbrand plaatsgevonden in de Kolpingstraat. Twee woningen zijn onbewoonbaar verklaard.

De bewoner van een appartement op de derde verdieping merkte een brandend voorwerp op het balkon op. Hij probeerde de brand nog te blussen, maar dit lukte niet. Hij en de buren hebben de woningen verlaten en de brandweer gealarmeerd.
 
De politie zette en deel van de straat af. De brandweer bluste de brand. Ambulancepersoneel controleerde de bewoner, omdat hij bij zijn bluspoging rook had ingeademd. Hij raakte niet gewond. Beide appartementen liepen forse schade op bij de brand.
 
Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat beide woningen onbewoonbaar verklaard zijn. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners op te vangen en een alternatieve verblijfplaats te regelen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.