Brand in voormalig Intersportpand op Plein 1944

Lars Schwachöfer
30 december 2018
Vanmorgen heeft omstreeks half zes een brand gewoed in een pand op Plein 1944. Niemand raakte gewond.
De brand vond plaats in het voormalige Intersportpand aan Plein 1944, op de hoek van de Bloemerstraat en Doddendaal. De brand werd omstreeks half zes gemeld. De melder is mogelijk een voorbijganger die rook uit het pand zag komen. Omdat er zwervers in het pand aanwezig konden zijn, rukte de brandweer met groot materieel uit. Ook een ambulance werd opgeroepen.

De politie zette de omgeving af. In het pand troffen brandweerlieden op twee verdiepingen verschillende brandhaarden aan. Het gehele pand was gevuld met rook. De brandweer is direct begonnen met het blussen van de brand en het zoeken naar personen. Er werd niemand aangetroffen in het pand.

Door de brand sneuvelden meerdere ruiten. Dar heeft het glas aan de buitenzijde opgeruimd. In het pand stond een gasstel met meerdere gasflessen. Onjuist gebruik van het gasstel kan de oorzaak van de branden zijn geweest, maar omdat twee verschillende brandhaarden op twee verdiepingen aangetroffen werden, is vermoedelijk brandstichting de oorzaak. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de politie onderzoek zal verrichten naar de oorzaak. Team Brandonderzoek van de brandweer is aanwezig om de situatie in beeld te brengen.


Dit bericht delen:

Advertenties