Brand in voormalig Intersportpand op Plein 1944

Lars Schwachöfer Zondag 30 December 2018

Vanmorgen heeft omstreeks half zes een brand gewoed in een pand op Plein 1944. Niemand raakte gewond.

De brand vond plaats in het voormalige Intersportpand aan Plein 1944, op de hoek van de Bloemerstraat en Doddendaal. De brand werd omstreeks half zes gemeld. De melder is mogelijk een voorbijganger die rook uit het pand zag komen. Omdat er zwervers in het pand aanwezig konden zijn, rukte de brandweer met groot materieel uit. Ook een ambulance werd opgeroepen.

De politie zette de omgeving af. In het pand troffen brandweerlieden op twee verdiepingen verschillende brandhaarden aan. Het gehele pand was gevuld met rook. De brandweer is direct begonnen met het blussen van de brand en het zoeken naar personen. Er werd niemand aangetroffen in het pand.

Door de brand sneuvelden meerdere ruiten. Dar heeft het glas aan de buitenzijde opgeruimd. In het pand stond een gasstel met meerdere gasflessen. Onjuist gebruik van het gasstel kan de oorzaak van de branden zijn geweest, maar omdat twee verschillende brandhaarden op twee verdiepingen aangetroffen werden, is vermoedelijk brandstichting de oorzaak. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de politie onderzoek zal verrichten naar de oorzaak. Team Brandonderzoek van de brandweer is aanwezig om de situatie in beeld te brengen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 30-12-2018 om 11:28 door Roos
Ik sta er niet van te kijken. Dat hele pand is een doorn in het oog van ons mooie stadje. Wanneer gaat er nu iets zinnigs gebeuren met dit pand?Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.