Jordi Lammers wint Nijmeegse Literatuurprijs

Van onze redactie
17 december 2018
De winnaar van de Nijmeegse Literatuurprijs 2018 is Jordi Lammers. De prijs werd afgelopen vrijdag uitgereikt in Bibliotheek De Mariënburg.
Lammers werd door de jury gelauwerd omdat ‘hij weet hoe hij met ritme om moet gaan’. Ook heeft hij een strikt eigen toon, aldus het juryrapport. De jury bestond dit jaar uit de schrijvers Thomas Verbogt, Marlies Morshuis en Stefan van Dierendonck. Volgens de juryleden schrijft Lammers ‘poëzie die schijnbaar eenvoudig is, maar diep gaat’.

De tweede prijs ging naar Esther van Raaij. Zij stuurde een verhaal in over een jongen die verdwaald is in het leven en in zichzelf. Kwan Aben-Lee werd derde met haar sobere, volgens de jury bijna minimalistische, tekst. Ze won de publieksprijs. Alle drie de winnaars komen uit Nijmegen.

Toekomstige talenten

De literatuurprijs is bedoeld voor toekomstige schrijvers en talenten uit Nijmegen en omgeving. Het is een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid, De Gelderlander, Poëziecentrum Nederland en literair tijdschrift Op Ruwe Planken. Dat gebeurt onder leiding van de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen. De winnaar krijgt 500 euro, een coachingsgesprek en een optreden op het Nijmeegs Boekenfeest.


Dit bericht delen:

Advertenties