Jos de Haas onderscheiden voor inzet in Neerbosch-Oost

Van onze redactie
15 december 2018
De heer Jos de Haas kreeg vandaag tijdens de feestelijkheden rond de kerst in winkelcentrum De Notenhout een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als vrijwilliger voor Viva Symfonica, Sjano en de winkeliersvereniging Notenhout in Neerbosch-Oost.
Jos de Haas (59) is een groot organisator van activiteiten die in en rond het winkelcentrum en in de wijk Neerbosch-Oost plaatsvinden. Hij zet zich al jaren in voor de Open dag Neerbosch-Oost. Viva Symfonica is een groots wijkfeest met een braderie, rommelmarkt, scouting, informatiestands en muziek. Hij is de sturende factor achter deze dag en het is altijd een groot succes mede dankzij zijn inzet.

Ontmoetingsterras

Hij kwam ook met het idee van een maandelijks ontmoetingsterras, waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie. Hij zorgde voor een tafel met koffie en koekjes en vrijwilligers. Nu is er iedere laatste zaterdag van de maand zo’n terras waar veel mensen gebruik van maken.

Feestdagen

Dankzij de heer De Haas zijn er al een aantal jaren activiteiten van Stichting JeugdActiviteiten Neerbosch-Oost (Sjano) in het winkelcentrum. Van Pasen, Moederdag, Vaderdag en met Kerst wordt een leuke dag gemaakt met een koffietafel. Met Pasen regelt hij de paashaas die paaseitjes uitdeelt. Hij ontvangt altijd Sinterklaas met een welkomstwoordje en zorgt voor een afzetting met hekken. Rondom de kerst hangt er een feestsfeer in het winkelcentrum. Er worden kerststukjes gemaakt en er is glühwein en chocolademelk. De kerstman komt op bezoek en foto’s worden gemaakt. Ook rond de jaarwisseling is het gezellig in de Notenhout. Tijdens al deze dagen staat er meestal een luchtkussen voor de kinderen. Een popcornmachine, wafels worden klaargemaakt en vaak is er ook een limonadekabouter. Als voorzitter van de winkeliersvereniging zorgt hij dat het allemaal in orde komt.

Raad en daad

De heer De Haas houdt twee keer per jaar een modeshow met eigen mensen uit de wijk. Deze modeshow wordt meestal door zo’n 75 personen bezocht. Er is koffie, thee en cake en er zingt een koor. Mensen ontmoeten en praten met elkaar. Bij het wijkoverleg Neerbosch-Oost is hij bijna altijd aanwezig om mee te denken en mee te praten. Hij ondersteunt diverse clubs en verenigingen met raad en daad.


Dit bericht delen:

Advertenties