Grootste kerststal van Europa voor laatste keer te zien

Daan de Bruin / fotograaf: Ger Neijenhuyzen
13 december 2018
Deze kerstvakantie is in Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting voor de laatste keer de grootste kerststal van Europa te zien. De Friezen Fred en Roel werkten vanaf 1999 aan dit geheel.  
Het kerstdiorama, zoals zij het noemen, is komend weekend en tijdens het Feest van Licht te bewonderen. Ontstaan uit een hobbygroep in Friesland, waar Fred van der Zwet en Roel den Dulk elkaar leerden kennen, is de kerststal uitgegroeid van een paar vierkante meter bij hen thuis tot 110 vierkante meter in het museum. Dit jaar is het de laatste keer dat zij de kerststal met ruim 1800 figuren tentoonstellen. 
 
Het kerstdiorama doorloopt het hele kerstverhaal en alle figuren zijn hierin vertegenwoordigd. De beeldjes komen uit heel Europa en Fred en Roel hebben een eigen beeldje in het geheel. Er zijn speurtochten voor basisschoolklassen georganiseerd, hiermee heeft de kerststal ook een educatief karakter. 

Informatie

Komend weekend is de kerststal te zien. Volwassenen betalen 5 euro entree, kinderen mogen voor 2,50 naar binnen. Van 21 december tot en met 6 januari van 11.00 tot 18.00 uur is het Feest van Licht in Museumpark Orientalis te bezoeken. Meer informatie over toegangsprijzen en openingstijden zijn te vinden op de website van Museumpark Orientalis.


Dit bericht delen:

Advertenties