Krumins en Som trainen winnaars Mini Zevenheuvelenloop

Van onze redactie
12 december 2018
Vanmiddag kregen de prijswinnaars van de Mini Zevenheuvelenloop een clinic van topatlete Susan Krumins en voormalig Europees kampioen 800 meter Bram Som. De clinics werden aangeboden door Team Zevenheuvelen en de Stichting Zevenheuvelenloop.
Alle kinderen die een podiumplaats veroverden bij de Mini Zevenheuvelenloop op zaterdag 17 november waren uitgenodigd voor de clinic, die op de atletiekbaan in Brakkenstein plaatsvond. De 13 aanwezige kinderen uit groep 3, 4 en 5 waren als eerste aan de beurt. 19 kinderen uit groep 6, 7 en 8 kregen daarna een uur lang training van Krumins en Som.

Hardloopcarrière

De geboren Nijmeegse Krumins begon haar hardloopcarrière bij de voorloper van Team Zevenheuvelen, Seven Hills Running Team. Afgelopen zondag eindigde Krumins nog als vierde bij het EK Cross in Tilburg. Eerder dit jaar veroverde zij op spectaculaire wijze een zilveren medaille bij het EK 10.000 meter in Berlijn. Bram Som is sinds een jaar aan Team Zevenheuvelen verbonden als jeugdtrainer. In zijn lange carrière als topatleet won Som 12 nationale titels. In 2006 werd hij Europees kampioen op de 800 meter. Som nog steeds actief als tempomaker in internationale topwedstrijden zoals de Diamond League.


Dit bericht delen:

Advertenties