Winkelcentrum Dukenburg krijgt grondige facelift

Van onze redactie
12 december 2018
Winkelcentrum Dukenburg wordt ingrijpend verbouwd. De Vereniging van Eigenaren van Winkelcentrum Dukenburg heeft vorige week een definitief besluit genomen om in 2019 te starten met de eerste fase van de renovatie werkzaamheden.

De aanleg van een nieuwe sprinklerinstallatie en het feit dat het winkelcentrum sterk behoefte had aan een grondige facelift zijn voor het bestuur van de Vereniging van Eigenaren de aanleiding geweest voor de verbouwingsplannen. GDAi Architecten uit Den Bosch heeft opdracht gekregen om het voorlopig ontwerp uit te werken naar een definitief ontwerp. De grootste ingrepen vinden plaats in de passages en pleinen, waar het pui- en gevelbeeld wordt vernieuwd. De drie grote pleinen zullen een sfeervoller en huiselijker karakter krijgen door toevoeging van zitelementen en groendecoratie.

Het huidige winkelcentrum omvat zo’n 24.000 m2 winkelruimte, verdeeld over 100 winkelunits. Een fors deel van de winkels is ingevuld met modeformules. Daarnaast is er een full-service supermarkt, een gespecialiseerde supermarkt en een compleet vers aanbod.

Invulling leegstand

In de nieuwe plannen worden een aantal units heringedeeld zodat een derde supermarkt gerealiseerd kan worden. Daarnaast wordt er samen met gemeente en de provincie door een transformatiemanager gekeken hoe er structurele oplossingen gevonden kunnen worden voor invulling van leegstand. Er zijn diverse ideeën over het toevoegen van nieuwe functies met een sociaal maatschappelijk karakter waardoor het diensten niveau van het winkelcentrum wordt vergroot.

Schaalmodel ontwerp

In januari 2019 wordt er direct een start gemaakt met een schaalmodel van het ontwerp tussen de Albert Heijn en bibliotheek, waardoor voor bezoekers direct zichtbaar wordt hoe het nieuwe winkelcentrum eruit gaat zien. Medio 2019 starten de werkzaamheden in de overige delen van winkelcentrum Dukenburg.


Dit bericht delen:

Advertenties