Wie wordt Nijmegenaar van het Jaar 2018?

Van onze redactie
12 december 2018
Op 7 januari 2019 wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen traditiegetrouw de 'Nijmegenaar van het Jaar' bekend gemaakt. Met deze prijs, die deze keer voor de elfde keer wordt uitgereikt, wil de gemeente Nijmegenaren eren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie met uitstraling voor de hele stad leverden. De drie kandidaten die deze keer in aanmerking komen voor de eretitel 'Nijmegenaar van het Jaar' zijn Linda van Aken, Maria van den Muijsenbergh en Margot Ribberink.
Nijmegenaren konden zoals ieder jaar de afgelopen tijd kandidaten opgeven voor de titel ‘Nijmegenaar van het Jaar’. Een onafhankelijke voordrachtscommissie maakte uit alle kandidaten een voorselectie van vijf kandidaten. Het digitale stadspanel, met ongeveer 4000 Nijmegenaren, nomineerde drie kandidaten en wees de winnaar aan.

Linda van Aken
 
Linda van Aken van de Vincentiusvereniging Nijmegen zet zich 60 uur per week in voor de mensen in Nijmegen. Zij vindt dat ieder mens telt en zo helpt zij tegen armoedebestrijding en eenzaamheid. Zij zorgt er voor dat bezoekers te eten krijgen en organiseert talloze activiteiten voor hen.
 
Maria van den Muijsenbergh
 
Maria van den Muijsenbergh is drijvende kracht achter de Stichting Wereld Vrouwenhuis van Nijmegen, met als doel: het ondersteunen, opvangen en begeleiden van dakloze vrouwen in de omgeving Nijmegen zonder verblijfsvergunning die op medische gronden geïndiceerd zijn en voor opvang en begeleiding geen beroep kunnen doen op andere voorzieningen. Sinds 2018 beschikt de Stichting dankzij de inzet van Maria over een tweede huis in Lent zij een veilig onderkomen vinden. Ook was zij in 2018 de initiator van een trainingsprogramma voor de vrijwilligsters van het wereldvrouwenhuis ‘Op kracht komen’.
 
Margot Ribberink
 
Weervrouw Margot Robberink heeft zich in 2018 heel hard ingezet om mensen in beweging te krijgen op het gebied van klimaatadaptatie en energietransitie. Ze vertelt het verhaal van de klimaatverandering op een begrijpelijke en voor iedereen verstaanbare manier. Ze is actief voor het windpark Nijmegen-Betuwe en propageert het verruilen van steen in de tuin voor groen. Ze maakt mensen bewust dat het tijd is voor verandering en aanpassing van ons gedrag om de vervuiling terug te dringen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties