Acties voor 3FM Serious Request in Nijmegen

Sanne Kerkers
13 december 2018
In december vinden in Nijmegen verschillende acties plaats om geld op te halen voor 3FM Serious Request 2018: de Lifeline. In de laatste week voor kerst, van 18 tot 24 december, vindt traditiegetrouw 3FM Serious Request plaats. Dit jaar is de opzet anders, de dj's verblijven niet in een glazen huis zoals eerdere jaren. 
Drie teams van twee 3FM-dj’s trekken te voet door het land van actie naar actie. De dj’s starten vanaf verschillende locaties met als eindbestemming TivoliVredenburg in Utrecht. Samen met het Rode Kruis zet het radiostation zich in voor het redden van levens aan de hand van de volgende thema’s: bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten

Een greep uit de acties

Ondanks dat de route van 3FM Serious Request: De Lifeline niet door Nijmegen loopt, vinden er wel verschillende acties plaats. Zo vindt op woensdag 19 december vanaf 11.00 uur in de centrale hal van het ROC aan de Campusbaan een kerstmarkt plaats, georganiseerd door marketingstudenten. Er zijn hapjes en drankjes uit alle windstreken te proeven. Ook zijn er andere leuke activiteiten te doen. De toegang is gratis.  

Perry Sport organiseert op donderdag 20 december om 18.30 uur een run of wandeling. Voor elke ronde die er gerend of gewandeld wordt, doneert de sportwinkel vijftig cent aan 3FM Serious Request. Het inschrijfgeld is vier euro, dit bedrag gaat rechtstreeks naar het goede doel. Inschrijven kan via deze link. Iedereen krijgt na afloop een goodiebag. 

Het Bascafé in de In de Betouwstraat is 17,18 en 19 december het decor van Serious Lockdown. Dertien besturen van verschillende studieverenigingen van de HAN laten zich opsluiten en voeren in ruil voor donaties opdrachten uit. Rondom het Bascafé zijn diverse activiteiten en de mogelijkheid om de besturen aan te moedigen.

Korte broek

Er zijn nog veel meer acties in Nijmegen. Zo kan er gedoneerd worden aan Jules en Faas, die heel 2018 in een korte broek hebben gelopen voor het goede doel. Leerlingen van verschillende scholen organiseren acties zoals flessen ophalen, klusjes doen, wafels verkopen en veilingen. 
Klik hier voor het volledige overzicht van acties in Nijmegen


 

Dit bericht delen:

Advertenties