Drive to Life coaching & training in Geweldloze Communicatie

Van onze redactie Dinsdag 11 December 2018

Wil je 2019 fris opstarten en investeren in iets duurzaams voor jezelf? Wil je meer verbinding en plezier in je leven en werk brengen? Drive to Life Coaching heeft voor speciaal voor jou een divers cursusprogramma ontwikkeld en de inschrijvingen zijn gestart.

Zoek je meer verbinding en compassie in relaties met jezelf, je vrienden, je kinderen, partner of collega? Wil je meer balans en flow terugbrengen in je dagelijks leven? Wil je dat ene langlopende conflict nu eindelijk eens oplossen? Zoek je praktische tips & tricks om helderder te communiceren? Doe dan mee aan een cursus bij Drive to Life

Ontwapenend en doeltreffend

De basis van de cursussen vormt het model van Geweldloze Communicatie (GC). Het is een impactvol communicatieproces dat zich richt op twee vragen: Wat leeft er in mij en in de ander? En hoe leef ik het leven dat ik het liefst wil leven? Grondlegger Marshall B. Rosenberg, PhD, ontwikkelde deze simpele en toch heel ingrijpende techniek om mensen op allerlei niveaus in de samenleving te helpen met vreedzaam en plezierig samenleven en werken.

Ingrijpende transformatie

Docent Renske Janssen (43) is tevens kunsthistorica: ‘GC heeft mij zo een unieke kijk gegeven op hoe ik veel meer uit communicatie met mezelf en een ander kan halen dan ooit tevoren. Heel verrassend, het lijkt wel een kunstvorm. Het heeft me geleerd dat kwetsbaarheid en eerlijkheid mijn grootste krachten zijn. GC werkt heel fijn in mijn relatie, met mijn zoon, collega’s en op school, op straat, eigenlijk overal. GC hielp mij ook enorm bij het oplossen van een burn-out en somberheid toen ik midden dertig was. GC is voor mij echt een vorm van sociale innovatie en ingrijpende transformatie. De deelnemers in mijn cursussen en training ervaren dat zij zelf de maatschappij zijn en direct impact hebben op hun eigen leven en dat van een ander.’

Wat ga je leren?

Afhankelijk van jouw aanwezige kennis en ervaring vormt Geweldloze Communicatie (GC) de basis van alle cursussen en training. Het stappenmodel van GC verheldert de taal van de jakhals, zoals oordelen, vergelijkingen en ‘zou moeten’, en de giraf, compassie, de tijd nemen voor jezelf en de ander. Het leert je hoe je zonder oordeel in gesprek kunt gaan en hoe je helderheid kunt creëren, wat de ander ook zegt of doet. Daarnaast ontwikkel je met GC hoe je radicaal kunt zorgen voor het vervullen van je eigen behoeftes. En dat ieders behoefte telt door het veranderen van ‘macht over’ naar ‘kracht met elkaar’. Samen zorgen voor levensverrijkend denken en doen, thuis of op het werk. GC gaat ook uit van empathie om relaties te verstevigen en te bekrachtigen en met deze bijzondere luistertechniek wordt elke sessie geoefend. Kortom: proef van de kunst van verbinding.

Inschrijven voor de cursussen van januari 2019 kan tot 28 december. Kijk op de website onder aanbod. Wees er snel bij om teleurstelling te voorkomen. Meer info nodig? Bel op 06 430 332 21 of email vragen@drivetolife.nl.

Informatie

Voor de 8-weekse trainingen, die in januari 2019 starten, kan tot 28 december ingeschreven worden. Het gaat om de Basis GC, Verdieping GC en Compassie4Kids, speciaal voor ouders en leerkrachten. Kijk op de website onder aanbod. Wees er snel bij om teleurstelling te voorkomen. De avonden, respectievelijk op dinsdag-, woensdag- en donderdagavonden, beginnen om 19.00 uur en duren tot 22 uur, inloop is mogelijk vanaf 18.45 uur. Er kunnen minimaal 10 en maximaal 12 personen deelnemen. Aanmelden kan via vragen@drivetolife.nl. 
Locatie: De Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29. 6663 KS Nijmegen-Lent.
Vergoeding: € 195-395, deze is inkomensafhankelijk en naar vrije wil.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.