Campagne vuurwerkpreventie start op basisscholen en eindigt met Bindkracht10Cup

Van onze redactie
10 december 2018
Op veel basisscholen en jongerencentra gaat de komende weken de preventieve vuurwerkcampagne weer van start. In totaal doen meer dan 25 basisscholen mee aan de campagne en worden meer dan 500 kinderen bereikt.
Met de voorlichtingscampagne worden kinderen in groep 7/8 van de basisschool zich bewust van de gevaren en gevolgen rondom het afsteken van vuurwerk. Vandaag trapt Basisschool Prins Maurits in stadsdeel Dukenburg de campagne af. De campagne sluit af met de Bindkracht10Cup: een zaalvoetbaltoernooi voor jongeren vanaf 10 jaar.

Bindkracht10Cup

Op zondag 30 december sluit het jongerenwerk af met de Bindkracht10Cup: een zaalvoetbaltoernooi voor jongeren vanaf 10 jaar. Er wordt gespeeld in drie leeftijdscategorieën en het toernooi vindt plaats in sporthal de Horstakker in stadsdeel Lindenholt.

Vijf Tips, Vijf Regels, Vijf Vingers!

De scholieren bekijken een film over dit onderwerp. Dit alles onder het motto ‘Hou vuurwerk veilig: Vijf Tips, Vijf Regels, Vijf Vingers’! De film werd namens het jongerenwerk van Bindkracht10 gemaakt door NimmaTV in samenwerking met brandweer GLD-zuid en de politie Nijmegen. De film laat het verhaal van Freek zien die zijn vingers verloor op oudjaarsnacht, maar geeft ook tips en regels. De film is ook te bekijken via YouTube.

Verschillende workshops

Na het kijken van de film ervaren de scholieren door verschillende workshops hoe het is om met een handicap, veroorzaakt door vuurwerk, alledaagse handelingen uit te voeren. Ook is op een aantal scholen de politie en/of brandweer aanwezig. Zij gaan met de jongeren in gesprek over vuurwerk in een speciale politiebus.

Samenwerking

De preventieve vuurwerkcampagne wordt uitgevoerd door het jongerenwerk van Bindkracht10, voorheen Het Inter-Lokaal & Tandem Welzijn. Daarbij werken zij samen met verschillende partners, zoals gemeente Nijmegen, Brede Scholen, politie, brandweer en straatcoaches. Ook zijn veel ouders en vrijwilligers betrokken bij de coördinatie van de campagne, de Bindkracht10cup en het begeleiden van de workshops.

 


Dit bericht delen:

Advertenties