Wereldlichtjesdag: herdenking overleden kinderen in Stevenskerk

Van onze redactie
9 december 2018
Vandaag is het Wereldlichtjesdag. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld. De Stevenskerk opent sinds 2012 haar deuren voor deze jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst.

De bijeenkomst is vanavond vanaf 18.00 uur toegankelijk voor mensen die een kaars willen branden voor een kind dat gemist wordt. De leeftijd van het kind speelt geen rol. Het moment waarop het kind overleed is ook niet van belang. Misschien is het pas een paar maanden geleden dat een volwassen kind plotseling stierf, misschien stierf 50 jaar geleden een kindje tijdens de zwangerschap. Ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s; iedereen die zich verbonden voelt met een overleden kind is welkom.

Deelnemers kunnen zich tussen 18.00 en 18.30 uur in de Stevenskerk melden bij de balie voor nieuwe aanmeldingen. De naam van het kind waar men voor komt wordt opgeschreven en er wordt een kaars klaargezet. Om 19.00 uur worden de kaarsjes aangestoken. De bijeenkomst eindigt om 19.45 uur, daarna is er koffie voor wie daar behoefte aan heeft.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Wereldlichtjesdag Nijmegen.

 


Dit bericht delen:

Advertenties