Koninklijke onderscheiding voor Lex Bouts

Van onze redactie Vrijdag 26 Maart 2021
De heer R.A. (Lex) Bouts (74) ‘ontving’ gisteravond online de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de jaarvergadering van tennisvereniging Avanti’55 van burgemeester Bruls. Hij heeft de Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn verdiensten als voorzitter van tennisclub Avanti’55.

De heer Bouts is met een onderbreking van een aantal jaren vanaf november 1990 tot vorig jaar 21 jaar voorzitter geweest van Avanti’55. Als bestuurslid is hij nu nog verantwoordelijk voor het invitatietoernooi en lid van de sponsorcommissie.

Liefhebber tennissport

De heer Bouts is een sfeermaker binnen de club en is een pure liefhebber van de tennissport. Hij verzorgt elk jaar in de vorm van een conference een komische terugblik op de voorjaarscompetitie. Hij zorgt daarbij niet alleen voor verbinding van de mensen onderling, maar draagt ook bij aan een veilig en gewaardeerd ‘thuisgevoel’ van de leden. Hij schroomt niet om naast zijn bestuurlijke activiteiten vervelende en tijdrovende klusjes uit te voeren. De heer Bouts was over twee periodes in totaal 19 jaar lang voorzitter van het voorzittersoverleg Nijmeegse tennisverenigingen.

Naast zijn activiteiten bij Avanti’55 begeleidt hij sinds zijn pensionering een aantal (oudere) promovendi van de Radboud universiteit en de universiteit van Hasselt (België). Hij helpt hen met het statistisch analyseren en interpreteren van de door hen verzamelde data. Hij doet dit op een geduldige, humorvolle wijze. Daarnaast bezoekt hij ook nog wekelijks een op hoge leeftijd zijnde weduwe.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 29-03-2021 om 12:06 door Annelies Nacheniusj.
Wat een verdiende verrassing !
Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.