Glow Green: videomapping kleurt Kelfkensbos groen

Van onze redactie Donderdag 06 December 2018

Op vrijdagavond 14 december is een bijzonder lichtspektakel geprogrammeerd op Kelfkensbos. De vrij toegankelijke lichtshow met videomapping vindt plaats ter gelegenheid van het feit dat Nijmegen in 2018 de titel European Green Capital mocht dragen. Een bijzonder schouwspel voor iedereen, geprojecteerd op de gevel van Museum het Valkhof.

‘Wat een mooi spektakel om het jaar mee af te sluiten’, benadrukt Teddy Vrijmoet, directeur van de Lindenberg en projectleider van ACBN voor het Green Capital jaar, en dus ook voor Groene Vrijdag. ‘Net als het Spiegelwaalconcert en de picknick op de Waalbrug, is Groene Vrijdag een lekker concept om aan mee te werken. Overdag gaan vrijwilligers overal in de stad aan de slag. ’s Avonds wordt er voor de vrijwilligers die overdag meehelpen, of die het hele jaar al klaar hebben gestaan, een bijzonder programma aangeboden door de verschillende culturele podia in Nijmegen.’

Gratis kaartjes voor vrijwilligers

Doornroosje heeft tickets ter beschikking gesteld voor het concert van Nacht en Ontij, Ode aan Boudewijn de Groot. In De Vereeniging zijn voor die avond free tickets beschikbaar voor de voorstelling Stille Nacht am Silbersee (Silbersee & Anna Enquist). Bijzonder is ook de première van de film Green Tales of the City, van filmmaakster Gwen Jansen in LUX. Ook hiervoor zijn free tickets beschikbaar. Ten slotte kan men ook kiezen voor een uniek optreden van de Nijmeegse band Navarone, ondertussen steeds bekender ook in de rest van Nederland door hun optreden bij The Voice of Holland. Zij geven voor een select aantal liefhebbers een concert in de Stevenskerk.

Wijkhelden

Daarnaast worden de wijkhelden van Dar die zich op Groene Vrijdag, maar ook het gehele jaar door, inzetten voor schone wijken, getrakteerd op een theatervoorstelling van de landelijk bekende Nijmeegse theatergroep Kwatta. Het theater wordt opgevoerd in Concertgebouw De Vereeniging en alle wijkhelden mogen voor deze speciale gelegenheid vader of moeder, vriendje of vriendinnetje meenemen. In De Lindenberg vindt een compleet festival plaats met stand-up comedy, Cubaanse muziek, theater en Nederpop door de Nederpop All Stars met pareltjes als België, Vriendschap, Stiekem Gedanst, Suzanne, Laat me/Vivre en De Bom. Allemaal gespeeld door een band met topmuzikanten, waaronder Erik Mesie.

Informatie

Mensen die graag willen meehelpen als vrijwilliger, met de buurt, de familie of de afdeling, en daarna genieten van de avondactiviteiten dan kunnen zich nog aanmelden via deze link. Het programma van Green Glow op Kelfkensbos start op vrijdagavond 14 december om 18.45 uur en eindigt om 19.15 uur. Green Glow op Kelfkensbos is een vrij toegankelijk publieksevenement. Het multimediale spektakel wordt uitgevoerd door Oddstream, Go Short, Klikklakbam, De Lindenberg, De Nieuwe Oost en ACBN in opdracht van de gemeente Nijmegen.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.