Evenementen mogelijk op terrein NYMA

Van onze redactie Woensdag 05 December 2018

Vanaf komend voorjaar is het mogelijk om evenementen te organiseren op het voormalige fabrieksterrein van de NYMA in Nijmegen-West. Om ervoor te zorgen dat dit op een prettige en veilige manier gebeurt, heeft het College van burgemeester en wethouders een aantal tijdelijke regels en richtlijnen vastgesteld.

De gemeente werkt aan een nieuwe invulling van het NYMA-terrein: het moet een plek worden voor vrijetijdsbesteding, creatieve industrie en sport en spel. Met evenementen wil de gemeente de levendigheid en functie van NYMA alvast versterken.

Puntensysteem

Net als voor andere evenemententerreinen in Nijmegen geldt voor NYMA een puntensysteem. Afhankelijk van duur, dagdeel en geluidsniveau wordt een puntenaantal bepaald per evenement. Die punten gaan af van het totaal aantal punten dat het terrein per jaar kan besteden. Op die manier blijft er voldoende ruimte voor een flexibele invulling van het programma, terwijl tegelijk het woongenot in de omliggende wijken wordt bewaakt.

Voor NYMA zijn 360 punten beschikbaar, wat vergelijkbaar is met tien geluidsdagen. Daarnaast geldt een eindtijd van 23.00 uur op weekdagen en 24.00 uur op dagen voorafgaand aan een weekend- of feestdag. In het totaal mag een evenement per dag niet langer dan tien uur duren. Ook zijn eisen rondom andere zaken, zoals vluchtwegen en verkeersstromen vastgelegd.

Tijdelijk

De regels zijn van tijdelijke aard, omdat de uiteindelijke functie van het gebied nog niet bekend is. Wanneer het terrein een meer definitieve invulling krijgt, worden de tijdelijke regels en randvoorwaarden geëvalueerd en waar nodig aangepast. Meer informatie is te vinden op de website van NYMA.

Heb je een opmerking of een (nieuws) tip? Stuur ons een WhatsApp bericht op 0624-322 422 of stuur een mail: redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel ons op 024-322 99 22.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.