Uitslaande brand bij bedrijf aan Hogelandseweg

Lars Schwachöfer Woensdag 05 December 2018

Afgelopen nacht woedde een uitslaande brand in een loods aan de Hogelandseweg. De brandweer schaalde groot op om de brand te bestrijden.

De brand in de loods werd even na twee uur ontdekt. Meerdere brandweerwagens rukten uit naar de brand. De politie zette de straat af. Vanwege de grootte van de brand schaalde de brandweer groot op. Medewerkers van het bedrijf konden enkele vrachtwagen het terrein afrijden. Hierdoor konden de wagens gered worden en kreeg de brandweer meer werkruimte op het terrein.

De brandweer pompte bluswater uit het Maas-Waalkanaal. Hiervoor werd de Westkanaaldijk afgesloten. Verkeersregelaars leidden het verkeer om. De brand werd vanaf meerdere kanten bestreden. Overslag naar een ander pand werd voorkomen. Bij de brand was sprake van hevige rookvorming. Regelmatig konden omstanders explosies vanuit het pand horen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid laat weten dat het pand gebruikt werd als opslag voor trailers.

Metingen

Omdat de rook over Weurt trok, adviseerde de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid bewoners ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. De brandweer verrichte meerdere metingen in de omgeving. In de rook werden geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Omstreeks 06.00 uur kon het sein brand meester gegeven worden. Tot wanneer de brandweer bezig is met nablussen, is nog niet bekend. De politie en brandweer zullen onderzoek verrichten naar de oorzaak van de brand.

Update: 
Op het bedrijfsterrein zijn 2 trailers aangetroffen ingericht als hennepkwekerij, zonder planten, en een 3e trailer met benodigdheden voor een hennepkwekerij. De politie doet nader onderzoek.

Heb je een opmerking of een (nieuws) tip? Stuur ons een WhatsApp bericht op 0624-322 422 of stuur een mail: redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel ons op 024-322 99 22.

 

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.