[Winactie] Fotograaf maakt kalender van geboortestad Nijmegen

Van onze redactie
9 december 2018
De vader van fotograaf Huub Smits maakte in 1956 al kalenders met zijn eigen pentekeningen van Nijmegen. Als relatiegeschenk voor zijn reclamestudio Lyra ontwierp hij ook kalenders met oude prenten van zijn geliefde stad.

Interieur- en architectuurfotograaf Smits maakt graag vrij werk, vaak met de camera op zijn 8 meter lange hoogtestatief. Door enthousiaste reacties op Bossche stadsfoto’s geeft Smits in 2017 parelmoerkartonnen ansichtkaarten uit. De 4e druk ligt alweer in de Brabantse winkels, inmiddels aangevuld met een zelf ontworpen verjaardagskalender. Smits: ‘Ja, dan kan de mooie stad van mijn jeugd toch echt niet achterblijven.’ Op zijn eigen manier legde hij dus fraaie Nijmeegse locaties vast en treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader. Hij heeft ideeën en inspiratie genoeg, dus zal het waarschijnlijk niet de laatste productie zijn die hij in eigen beheer ontwikkelt.

Nijmeegse accent

Na zijn middelbare school, het Canisius College, gaat Smits zijn creatieve talent verder ontwikkelen in het zuiden. Daar begint hij erg van 's-Hertogenbosch te houden, maar hij verliest Nijmegen nooit uit het oog of uit het hart. ‘Het voelt altijd weer als thuiskomen. Ik vind het heerlijk om de stad te zien, en het onvervalste Nijmeegse accent te horen. Op straat, bij mijn moeder, bij vrienden die nog steeds hier wonen. En nu dus ook weer bij de winkeliers die de kalenders bij me inkopen.’

Geschenk

Op de verjaardagskalender zijn kleurrijke en enkele monochrome beelden van Nijmegen te zien. Bijna allemaal vanuit een hoog standpunt, wat nieuwe perspectieven oplevert. Met de feestdagen in aantocht lijkt de timing voor de verjaardagskalender gunstig. Smits: ‘Ik merk dat er ook belangstelling is vanuit Nijmeegse organisaties en bedrijven die hun personeel, vrijwilligers of zakenrelaties iets echt ‘Nimweegs’ willen geven. Ook hen help ik graag met de kalender, desgewenst op maat aangepast.’ Meer werk is te zien op de website of Facebookpagina van Huub Smits, de cityscapes zijn eveneens te vinden op Instagram.

Informatie

De kalender is voor € 12,95 verkrijgbaar bij Nijmeegse Postzegel- en Muntenhandel in de Van Welderenstraat, Tijdschriftenhandel van A t/m Z in de Bisschop Hamerstraat, Boekhandel de Feeks in de Van Welderenstraat , Anka Kado in de Stikke Hezelstraat, Bruna in de Fuchsiastraat en Zwanenveld, Bruna Fotoplus Teunissen aan de Hatertseweg, Primera Ron Wolf aan de Dommer v. Poldersveldtweg en Primera Dukenburg. Buiten Nijmegen is hij verkrijgbaar bij The Read Shop in het winkelcentrum Malden en Bruna Julianaplein/Wito in Beuningen.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen maak je kans op een van de vijf kalenders die weggegeven worden. Hoe doe je mee? Like het artikel of tag iemand die de kalender graag zou willen hebben. De 5 winnaars worden zondag 16 december om 18.00 uur bekend gemaakt bij het bericht op Facebook.


Dit bericht delen:

Advertenties