Treinverkeer stilgelegd door auto op het spoor

Lars Schwachöfer Woensdag 28 November 2018

Vanavond heeft het treinverkeer tussen Nijmegen en Oss korte tijd stilgelegen door een auto op het spoor. De Groenestraat was voor verkeer afgesloten.

De bestuurder van de auto vertelt dat hij en zijn bijrijder onderweg waren naar de Landbouwstraat. Het navigatiesysteem in de auto liet ze vanaf de Graafseweg de Groenestraat op rijden. Toen het systeem aangaf dat de bestuurder rechtsaf de Landbouwstraat in moest slaan, sloeg de man rechtsaf. Zowel de bestuurder als de bijrijder zagen te laat dat ze de spoorwegovergang nog niet over waren en de auto het treinspoor op reed. De bestuurder probeerde ongeveer vijf minuten lang de auto achteruit van het spoor te rijden, maar toen de spoorbomen dicht gingen hebben ze de auto verlaten.

Een trein kon bij het naderen van station Nijmegen tijdig stoppen. Enkele honderden meters voor de spoorwegovergang bleef de trein met passagiers stilstaan. Treinverkeer vanaf station Nijmegen werd stilgelegd. De politie zette de Groenestraat bij de Graafseweg en de Muntweg af. Verkeer werd omgeleid. De brandweer heeft de auto van het spoor gehaald. Bij het incident raakte niemand gewond. De auto raakte licht beschadigd. Omstreeks negen uur werd het treinverkeer hervat en was de Groenestraat vrij voor verkeer.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.