Vrachtwagen verliest lading heet asfalt

Lars Schwachöfer Dinsdag 27 November 2018

Gisteravond is een vrachtwagen omstreeks half 10 zijn lading heet asfalt tijdens het rijden kwijtgeraakt. De Energieweg was langere tijd afgesloten

De chauffeur had zijn vrachtwagen net geladen met heet asfalt bij een bedrijf aan de Energieweg. Na enkele tientallen meters begon de vrachtwagen de lading vanuit de achterklep te lekken. Doordat het asfalt heet was, bleef het aan het wegdek plakken. De bestuurder van een auto achter de vrachtwagen zette zijn voertuig stil, plaatste een gevarendriehoek en belde de politie. Toen op de Neerbosschebrug bij de chauffeur duidelijk werd dat hij zijn lading verloor, draaide hij zijn vrachtwagen om en reed terug naar de Energieweg.

De chauffeur blokkeerde een deel van de rotonde aan de Doctor de Blécourtstraat met zijn vrachtwagen. Medewerkers van Bureau Toezicht en Handhaving van de gemeente en de politie zetten de rechterrijstroken van de Energieweg vanaf de Doctor de Blécourtstraat en de Neerbosscheweg naar de Neerbosschebrug af. Omstreeks elf uur werd met een shovel van het nabijgelegen bedrijf geprobeerd het asfalt van de weg te verwijderen. Even later arriveerden een bulldozer en veegwagens van Dar.

Met de bulldozer werd het asfalt van de weg gehaald. Tijdens de schoonmaakwerkzaamheden werd de Energieweg tussen de Ambachtsweg en het Gaziantepplein afgezet. Verkeer werd omgeleid via de Graafseweg. De laatste korrels asfalt werden door de veegwagens opgeruimd. Het wegdek liep lichte schade op. Omstreeks twaalf uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer. Er zijn bij gemeente en politie nog geen meldingen binnengekomen van schade bij andere auto's door het losliggende asfalt.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.