Spanning en avontuur bij Project Escape

José Schamp Zaterdag 24 November 2018

Sinds februari 2015 is in Nijmegen Project Escape gevestigd. Een bedrijf met als doel mensen te entertainen met avontuurlijke, spannende gebeurtenissen in een meest complete escape-ervaring. Het is bedoeld voor groepen van 3 tot 24 personen.

Project Escape is ontstaan naar een idee van de jonge ondernemer Mark Smolenaars. Hij startte met 1 escaperoom. Er waren toen 3 van dergelijke bedrijven in heel Nederland. Op dit moment zijn er meer dan 900 escaperooms in de gehele Benelux.

Voor het hele gezin

Het bleek zo succesvol, dat er al snel werd uitgebreid. Mark: ‘We hebben ook een gezinsversie bedacht, bedoeld als uitje voor het hele gezin. In een van de kamers, genaamd ‘De Verlaten Kamer’, kunnen ouders met kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar spannende dingen beleven. Kinderen en ouders moeten hier echt samenwerken om tot de oplossing te komen. Voor elke kamer geldt dat het avontuurlijke al begint op het moment dat je binnenkomt en welkom wordt geheten. Je zit er meteen middenin. Hierin verschillen wij met soortgelijke bedrijven in de regio.’

Top 25

Project Escape is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie, bestaande uit een compleet team van technische mensen, vormgevers en storytellers. Het bedrijf heeft op dit moment 3 escaperooms, waarvan er 2 in de top 25 van de Benelux staan en eentje in de top 25 van de wereld. Naast Project Escape ontwikkelt het team ook belevenissen en spellen voor andere bedrijven in en buiten Nederland.

Plannen voor de toekomst

Mark: ‘Momenteel werken we aan een nieuw concept. Het wordt een spel met puzzelelementen, waarbij we ook acteurs gaan inzetten. In grove lijnen staat wat we willen en nu moeten de scripts geschreven worden. Dit zal in het voorjaar van 2019 een pop-up editie krijgen ergens in Nijmegen.’

Project Escape bevindt zich op de Nieuwe Marktstraat 54 in Nijmegen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Project Escape.  


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.