Veiling unieke sportitems Swim to Fight Cancer

Sanne Kerkers Zaterdag 24 November 2018

Swim to Fight Cancer organiseert een veiling op marktplaats met unieke sportitems van bekende sporters. De opbrengst gaat volledig naar Swim to Fight Cancer.

De aangeboden collectorsitems bestaan onder andere uit gesigneerde bokshandschoenen van Rico Verhoeven inclusief een gratis boksles door Perry Ubeda, gesigneerde loopschoenen van Dafne Schippers, een gesigneerd shirt van NEC Nijmegen, een basketbal gesigneerd door basketballegende Kobe Bryant, een voetbalshirt van het Nederlands Elftal voorzien van handtekeningen van alle spelers en een shirt gesigneerd door de wereldrecordhouders van Zwem Team NL waaronder Ranomi Kromowidjojo. Ook zijn er meerdere shirts met handtekeningen van onder andere Susan Krumins, deze Nijmeegse atlete won afgelopen zomer Europees zilver op de 10 km en was afgelopen zondag de beste Nederlandse vrouw bij de Zevenheuvelenloop.

Zwemtocht

In september vond de Nijmeegse editie plaats van Swim to Fight Cancer, een zwemtocht in de Spiegelwaal. De deelnemers droegen een steentje bij aan het goede doel door het ophalen van zoveel mogelijk donaties. Inmiddels is er al meer dan 130.000 euro opgehaald.

Door het veilen van de sportitems wil Swim to Fight Cancer de eindstand nog een handje helpen. Naast het bieden is het tot het einde van het jaar mogelijk om geld te doneren. De Stichting Fight Cancer werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Hiermee worden onderzoeken gefinancierd voor jonge, talentvolle onderzoekers, die werken aan betere behandelmethoden tegen kanker.

De Marktplaatsveiling voor het goede doel is hier te vinden. Via de website van Swim to Fight Cancer kan men ook rechtstreeks een donatie overmaken.

 

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.