Meerdere katten spoorloos verdwenen in Hillekensacker

Susan Huurman
25 november 2018
Eigenaren van 4 spoorloos verdwenen katten uit de Lindenholtse wijk Hillekensacker hebben onlangs een gezamenlijke flyeractie gehouden in een wanhopige poging te weten te komen wat er met hun katten is gebeurd.

De volwassen katten, die allemaal gechipt en gecastreerd zijn, lijken in het niets te zijn verdwenen. In de afgelopen 3 maanden raakten vanuit de 15e en 16e straat 4 dieren vermist. Na de flyeractie meldde zich nog een eigenaar, die in dezelfde periode zijn jonge katertje Mico van 4 maanden oud kwijtraakte. Het jonge dier was niet gechipt. Dat brengt het aantal vermiste katten op 5.

Twee katten

Eigenaresse Patricia raakte in oktober binnen korte tijd 2 katten kwijt. Op 3 oktober verdween eerst haar 3-jarige kater Charlie. ‘Ik maakte me niet meteen druk, Charlie bleef wel eens vaker een dagje weg.’ Toen op 11 oktober ook haar 2-jarige kater Angel verdween, begon Patricia zich ernstig zorgen te maken. ‘Angel ging nooit ver, bleef altijd in de straat en de tuin. Dus dat was erg vreemd.’ De katten werden bij diverse organisaties als vermist opgegeven maar dat leverde niets op. Via de Facebookpagina Dier kwijt in Nijmegen e.o. bleken nog 2 katten uit dezelfde straten als vermist te zijn opgegeven. 

Waarschuwing

Samen met 2 andere eigenaren werd een flyer met daarop foto’s van de katten en een oproep verspreid. ‘Deze was ook bedoeld als waarschuwing voor andere katteneigenaren, om mensen alert te maken. Helaas zijn bijna alle flyers weggehaald. Ik hoop dat onze katten nog ergens in leven zijn en wil mensen die informatie hebben, oproepen om zich te melden,’ aldus Patricia. ‘De wijkagent en de dierenpolitie zijn van de vermissingen op de hoogte, ook daar kunnen mensen informatie bij kwijt.’ Samen met haar man heeft ze een groot fotoschilderij laten maken van Charlie. ‘Van Angel hadden we die al. Het schilderij werd net bezorgd. Toen kwam hun afwezigheid wel even hard binnen weer hoor. We missen ze zo ontzettend en als ze terugkomen dan laten we ze nooit meer naar buiten hier.’

Informatie

Mochten mensen rondom de genoemde straten hun kat missen en zich willen aansluiten bij deze groep eigenaren dan kan dat doorgegeven worden via 0640235455. Ook tips mogen via dit nummer doorgegeven worden, deze zullen vertrouwelijk worden behandeld. Mensen die tips liever aan de politie door willen geven kunnen dit aan de wijkagent doorgeven, telefonisch via het meldnummer 144 of via een webformulier van de dierenpolitie.


Dit bericht delen:

Advertenties