Koninklijke onderscheiding voor Jo Lucassen

Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
16 november 2018
Mevrouw J.J. Lucassen ontving vandaag de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bruls voor haar verdiensten in het onderwijs en de kerkelijke vieringen in het Waterkwartier.
Mevrouw Lucassen werd verrast tijdens een feestelijke bijeenkomst die georganiseerd werd om haar te bedanken voor haar inzet voor het onderwijs en de kerkelijke vieringen in het Waterkwartier. De bijeenkomst vond plaats in de voormalige Betlehemkerk aan de Tweede Oude Heselaan.

Inzet voor leerlingen

Mevrouw Lucassen (81) begon als lerares bij de RK Theresiaschool en werd na 3 jaar hoofd van de school. Vanaf het begin heeft zij zich ingezet voor de leerlingen uit de wijk het Waterkwartier. Zij stond niet alleen tijdens de schooltijd, maar 7 dagen in de week klaar om hen zo goed mogelijk te begeleiden. Het wel en wee van de leerlingen en hun ouders uit het Waterkwartier ging haar aan het hart. Zij zorgde er vaak voor dat de leerlingen uit deze wijk op een goede school in het voortgezet onderwijs terecht kwamen. Mevrouw Lucassen zorgde er ook voor dat de school bleef bestaan ondanks teruglopende leerlingaantallen.

Steun en toeverlaat

Vanaf 1980 heeft mevrouw Lucassen zich ook ingezet voor de kerk in het Waterkwartier, in eerste instantie voor de H. Theresia parochie en na de fusie met de H. Hartparochie aan de Krayenhofflaan en de Thomas à Villa parochie voor de Betlehemparochie. Zij heeft daar in de loop van de jaren alle bestuurlijke functies bekleed, van voorzitter, vice-voorzitter, secretaris tot penningmeester én was 20 jaar lang de steun en toeverlaat van diverse pastoors en priesters van de parochies.

Parochieblad

Toen er vanaf 2005 geen pastoor of priester meer was in de Betlehemparochie heeft mevrouw Lucassen ervoor gezorgd dat er toch op zondag en feestdagen kerkvieringen waren. Mevrouw Lucassen stond dag en nacht klaar voor de parochianen en verzorgde het parochieblad. Daarnaast leidde zij 38 jaar lang het kerkkoor in de parochies, koos de te zingen liederen uit en verzorgde repetities met koorleden. Mevrouw Lucassen zorgde ook jarenlang voor de opvang van moeilijke jongeren in de Keet.


Dit bericht delen:

Advertenties