Personeel Lidl O.C. Huismanstraat vastgebonden tijdens overval

Lars Schwachöfer
16 november 2018
Vanmorgen heeft even na zeven uur een overval plaatsgevonden op de Lidl aan de O.C Huismanstraat. De politie is op zoek naar getuigen.

Een vrachtwagenchauffeur kwam zijn lading lossen bij de Lidl. Drie mannen liepen achter hem mee naar binnen via de achteringang. De 5 aanwezige medewerkers van de Lidl en de vrachtwagenchauffeur werden met messen bedreigd en vastgebonden door de drie mannen. Niemand raakte gewond. Er is een geldbedrag buit gemaakt.

De mannen, een met een negroïde en twee met een licht getint uiterlijk, vulden Lidl-tassen met een onbekend geldbedrag. Na ongeveer drie kwartier vluchtten zij met de tassen via de Balladestraat richting de Graafseweg. De medewerkers hebben zichzelf kunnen bevrijden en alarmeerden de politie. De politie startte direct een onderzoek, maar de daders werden niet meer aangetroffen. De Forensische Opsporing van de politie heeft ter plaatse onderzoek verricht. Slachtofferhulp is gekomen om de medewerkers en vrachtwagenchauffeur op te vangen.

De Lidl is tijdelijk gesloten. De politie is een buurtonderzoek gestart. Getuigen word verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie heeft het volgende signalement van de daders bekend gemaakt:

De daders zijn waarschijnlijk tussen de 17-19 jaar oud. Ze waren rond de 170/180 cm lang. De daders spraken straattaal en waren gekleed in sportkleding.

Dader 1

Negroïde jongeman, platte neus, volle lippen
Ogen verstaand uit elkaar
Zwarte bivakmuts, zwarte capuchon.
Donkere joggingbroek
Hij droeg sneakers en strakke zwarte sporthandschoentjes.

Dader 2

Hij had een licht getint uiterlijk
Licht grijze bivakmuts en licht grijs vest
Joggingbroek en sneakers,
Hij droeg latex handschoenen en was smaller dan de anderen.

Dader 3

Licht getint uiterlijk
Donkere kleding.
Hij droeg sneakers

Update:
Rond het middaguur zijn 2 van de 3 verdachten in Nijmegen aangehouden. Een alerte ondernemer waarschuwde de politie toen 3 jongemannen veel kleingeld wilden inwisselen. Een 16- en 18-jarige Nijmegenaar zijn gearresteerd na een korte achtervolging. Het drietal vluchtte weg bij het zien van de politie. Naar de 3e verdachte wordt nog gezocht.


Dit bericht delen:

Advertenties