Dominicus College wordt ECO-School

Fotograaf: Geert Timmer
15 november 2018
Met de ondertekening van een intentieverklaring is het Dominicus College vanaf vandaag officieel een Eco-School. Bij de ondertekening was wethouder Harriet Tiemens aanwezig.
Het tekenen van de intentieverklaring is de officiële start van het traject waarmee het Dominicus College zich nadrukkelijk wil presenteren als een duurzame onderwijsinstelling. Doel is om binnen twee jaar het door de VN erkende keurmerk , de Groene vlag, te behalen voor een duurzame school.

Zeven stappen

Hiervoor moet de school een zevental stappen doorlopen. De school kan een keuze maken uit een tiental duurzaamheid thema’s zoals; voeding, afval, gebouw en omgeving etc. Op het Dominicus College zijn leerlingen vorig jaar al begonnen met de eerste twee stappen. Zo is er een Eco-Team opgericht waarin 12 leerlingen deelnemen en heeft dit team in school al een duurzaamheidsscan uitgevoerd. De volgende stap is het maken van een actieplan. Hiermee werd meteen na het tekenen van de intentieverklaring begonnen.

Het bijzondere van dit traject is dat leerlingen dit zelf uitvoeren. Uiteraard krijgen ze daarbij wel begeleiding van enkele docenten en een medewerker van De Bastei, het Centrum voor Natuur- en Cultuurhistorie.

Wereldwijd zijn er al meer dan 51.000 scholen in 68 landen die deelnemen aan het Eco-School programma deelnemen. In Nederland doen al 120 scholen mee en dit aantal groeit snel.

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties