Tweede editie Human Library Nijmegen: in gesprek met Levende Boeken

Van onze redactie
15 november 2018
Op 24 november organiseren het Europe Direct Informatiecentrum en de Bibliotheek de Mariënburg de tweede editie van de Human Library Nijmegen. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers in de belevingswereld van een 'Levend Boek' stappen. Levende Boeken, oftewel mensen met een bijzonder levensverhaal, vertellen en gaan in gesprek over thema's omtrent vooroordelen en onbegrip.

Het evenement vindt plaats op 24 november van 12.00 tot 17.00 bij de Bibliotheek de Mariënburg. In één-op-één gesprekken kunnen bezoekers deze dag in gesprek gaan met Levende Boeken. Onder andere een ex-verslaafde, een dochter van een NSB’er, een opa van IS-kleinkinderen en een vluchteling delen hun verhaal.

Tijdsplanning

Om 12.00 uur worden bezoekers verwelkomd met een kopje Nijmeegse vredessoep. Vervolgens opent wethouder Grete Visser om 12.45 uur de Human Library. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur staan de Levende Boeken open voor vragen en zullen twee Levende Boeken een lezing geven. Tussen 16.00 en 17.00 uur organiseert productiehuis De Nieuwe Oost een ‘Stille Stemmen Canon’: professionele schrijvers tekenen alledaagse verhalen op van mensen waarvan de stem niet vaak gehoord wordt.

Human Library

De Human Library is een Deens concept met als doel om mensen in contact te brengen met elkaar en vooroordelen tegen te gaan. Momenteel is de Human Library een wereldwijd begrip. De organisatoren willen door middel van deze evenementen vooroordelen wegnemen, begrip kweken en mensen aan het denken zetten over henzelf en de wereld om hen heen. Afgelopen jaar was in Nederland de eerste editie van het evenement. ‘Een zeer fijn, open en eerlijk gesprek. Van mens tot mens, hart tot hart’, was een reactie van een bezoeker van vorig jaar.


Dit bericht delen:

Advertenties