Raadsleden in de rolstoel

Hans de Groot Donderdag 08 November 2018

Hoe bereikbaar en begaanbaar is Nijmegen voor mensen met een beperking? Dat vraagt het Zelfregiecentrum zich al jaren af. Vanmiddag kregen wethouder Bert Veldhuis en raadsleden van CDA, SP, Partij voor de Dieren plus enkele betrokken ambtenaren antwoord op die vraag.

Zij zijn vanaf het Zelfregiecentrum dwars door de stad naar het Keizer Karelplein gegaan, afwisselend in een rolstoel en met een simulatiebril op. ‘Een echte uitdaging voor iemand die van controle houdt,’ aldus Marjolijn Mijling van het CDA. Onder begeleiding van ervaringsdeskundigen blijkt al snel hoe lastig het is om in een rolstoel rond te rijden. Het kost heel veel kracht, ineens lopen allerlei stoepen heel erg af en ben je te langzaam om een stoplicht te halen.

Ook als 'slechtziende' valt hen het traject niet mee. Onzeker tastend zwiepen zij om zich heen en lopen soms met hun hoofd tegen takken aan. Een heel interessante ervaring voor allen.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.