Leerlingen van het Octaaf laten hun kunstwerken zien voor een schone wijk

Van onze redactie Donderdag 08 November 2018

Gisteren lieten kinderen uit de buurt wethouder Bert Velthuis en directeur van Dar Bart de Bruin zien wat zij hebben gedaan om dumpingen rondom ondergrondse containers bij het winkelcentrum Notenhout tegen te gaan. Zij maakten de omgeving van de ondergrondse containers mooi met hun tekeningen. Deze actie is onderdeel van de aanpak Nijmegen schoon heel gewoon.

Wethouder Bert Velthuis is trots op de leerlingen: ‘Jullie zijn echte kunstenaars nu jullie tekeningen hier op straat staan’. Alle kunstenaars hebben goed nagedacht over wat zijn zouden schilderen: ‘Ik heb bloemetjes getekend want dat betekent dat het fris is’. Een deel van tegels is ook in de NEC-kleuren geschilderd: ‘Rood zwart en groen want het moet wel écht Nijmeegs zijn’. Op het nieuwe bord bij de ondergrondse containers steken de leerlingen allemaal hun duim op voor bewoners die hun afval goed wegbrengen.

Nijmegen schoon heel gewoon

Nijmegen schoon, heel gewoon staat voor een positieve aanpak van zwerfval en dumpingen bij containers. Met de aanpak Nijmegen Schoon Heel Gewoon zetten wij de norm neer: samen zorgen voor een schone wijk is heel gewoon. In de wijkgerichte aanpak kijken afvalcoaches met bewoners naar wat er goed gaat en waar nog winst te behalen is. Verder hoort daar een aantal vaste acties bij, zoals metingen, schoonmaak van containerlocaties en borden die gedrag van bewoners beïnvloeden.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.