500.000 euro extra subsidie voor Stadsschouwburg en De Vereeniging

Fotograaf: Ger Neijenhuyzen Donderdag 08 November 2018

De Stadsschouwburg en De Vereeniging krijgen in 2019 500.000 euro extra subsidie. Het extra geld investeren zij in de organisatie en in vernieuwing van het programma.

In het coalitieakkoord heeft het college aangegeven structureel extra geld te reserveren voor cultuur in Nijmegen. Met een deel daarvan wil het de Stadsschouwburg en De Vereeniging steunen. Door 500.000 euro meer subsidie te geven verwacht het college dat de organisatie stabieler wordt en dat de programmering een breder publiek aanspreekt.

Wethouder cultuur Noël Vergunst: 'Cultuur is enorm belangrijk voor Nijmegen; het maakt ons een aantrekkelijke stad. We investeren hiermee in ons grootste podium. Daarmee lopen we een achterstand in die in het verleden is ontstaan door bezuinigingen. We vertrouwen erop dat de Stadsschouwburg en De Vereeniging met deze bijdrage artistieke vernieuwing kunnen realiseren en een breder publiek kunnen aanspreken.'

Gezonde en stabiele organisatie

Om te kunnen vernieuwen moeten Stadsschouwburg en De Vereeniging eerst weer een gezonde en stabiele organisatie worden. Die organisatie gaat daarna aan de slag om het reguliere programma te verbeteren. Dat moet aansluiten bij huidige artistieke ontwikkelingen en trends. En het moet bijdragen aan bijvoorbeeld het bereiken van nieuwe doelgroepen. Er komt extra geld voor (klassieke) muziek, internationaal cabaret, popmuziek, musical en toneel. Ook gaat er geld naar randprogramma’s en educatie van jongeren en studenten.

Daarnaast ontwikkelen Stadsschouwburg en De Vereeniging een zogenaamd ‘lefprogramma’ met de allernieuwste, radicale artistieke visies. Tot slot komt er geld voor het maken van programma’s met en uit de stad.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.