Brand bij operatiekamers in Radboudumc

112Nijmegennieuws Woensdag 07 November 2018

Vanochtend heeft er rond 9.15 uur brand gewoed in het heelkundegebouw van het Radboudumc. De brand bevond zich in een ruimte naast de operatiekamers.

De woordvoerster van het Radboudumc Marloes de Vink laat weten dat de brand in het plafond werd opgemerkt door een medewerker en er adequaat is gehandeld. De brand werd geblust en was al uit voor de brandweer ter plaatse was. Bij de brand is veel rookontwikkeling vrijgekomen waardoor er twee operaties zijn verplaatst naar een andere operatiekamer. Een operatiekamer was leeg dus daar hoefde niets te gebeuren en bij een derde operatiekamer kon de operatie gewoon doorgaan. De patiëntveiligheid is niet in het geding geweest.

De brandweer heeft alles gecontroleerd en gemeten naar koolmonoxide, deze waarde was 0. De brandweer kon al snel retour naar de kazerne. Er hangt nog wel een brandlucht laat de woordvoerster weten en er wordt de komende uren schoongemaakt en gekeken naar de eventuele gevolgen voor de planning van operaties van de aankomende dagen. Vanwege de brand is vandaag één operatie afgezegd.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.