Man aangehouden na sprong in Waal

Lars Schwachöfer Zondag 21 Oktober 2018

De politie heeft gisteravond een man aangehouden nadat hij in het water sprong. Meerdere hulpdiensten, waaronder een politiehelikopter werden ingezet.

Bij de politie en brandweer kwam omstreeks acht uur een melding binnen van een te water geraakt persoon in de Waal. Politie, brandweer en ambulancepersoneel troffen de man op een krib aan de Waal, achter de Waalhaven. Zij probeerden de man weg van het water te praten, maar de man begon de hulpverleners te bekogelen met stenen. Hierop besloten agenten de man aan te houden.

Een politiehelikopter werd ingezet om de rivier en de wal te verlichten met een schijnwerper. De man nam steeds meer afstand van de agenten door over de wal te lopen. Andere agenten naderden de man vanaf de achterkant met een schild. Nadat twee agenten pepperspray gebruikten, sprong de man de Waal in. Brandweerlieden en agenten op de blusboot konden de man de boot op trekken. De man is aangehouden.

De man is op de blusboot naar de Lindenberghaven gevaren. Daar werd hij overgezet in een politiebus en naar het politiebureau vervoerd. Waarom de man voor de politie vluchtte, is nog onbekend.

 

 


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.