Gevonden Duitse artilleriegranaat tot ontploffing gebracht

Lars Schwachöfer
20 oktober 2018
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft vanmiddag om half 1 een Duitse artilleriegranaat tot ontploffing gebracht. De granaat was eerder op de dag aangetroffen aan de Lentse kant van de Waal.

De politie kreeg vanmorgen omstreeks negen uur melding van de granaat. Een wandelaar had het projectiel aan de rand van de Waal zien liggen. Door de lage waterstand was het projectiel bloot komen te liggen. Een explosievenverkenner van de politie meldde vanmorgen dat het vermoedelijk een 150mm artilleriegranaat zou zijn. De politie zette de omgeving af.

Omstreeks elf uur arriveerden medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. Zij stelden vast dat het inderdaad om een Duitse 15cm artilleriegranaat bleek te gaan. De granaat uit de Tweede Wereldoorlog was verschoten maar niet ontploft. Na uitgezocht te hebben welk type ontsteking op de granaat zat, werd besloten de granaat veilig te kunnen verplaatsen naar een ploflocatie in de buurt. Om half een werd de granaat op een veilige locatie in Lent tot ontploffing gebracht.


Dit bericht delen:

Advertenties